Analýza chyb ve výrobním procesu a jejich odstraňování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce seznamuje s procesem výroby elektromagnetů včetně způsobů její organizace. Cílem je zlepšení tohoto procesu. Potřebná data se získávala z firemních záznamů a měření přímo ve výrobě. Pomocí analýzy těchto informací se odhalují místa a postupy, které způsobují finanční a časové ztráty. Poté jsou navrhována jejich řešení. Jedná se především o problematiku seřizování strojů, dodávek materiálu a řízení výroby.
My thesis presents the process of electromagnet production, including how the process is organised. My goal is to improve these techniques by refining them. To obtain the required data, the company's records were extracted and measurements were taken directly from the manufacturing process. Through examination of the data, any processes which created financial or temporal deficits were identified. Conclusions were then offered to solve these problem areas. These mainly involve alterations to the machinery settings, the delivery of materials and the management of production.
Description
Citation
KOLÁŘ, L. Analýza chyb ve výrobním procesu a jejich odstraňování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Emil Svoboda, CSc. (člen) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Rostislav Suchánek (člen) doc. Ing. Jiří Beneš, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Vaše pojetí práce je široké, proč jste se nezaměřil jen na jednu část? 2. Ztrátoví zákazníci, kde vidíte přínos? 3. Jak si představujete školení pracovníků? 4. Co předtsavovalo největší ztrátu? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO