Matematicko-fyzikální model nanopivovaru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce popisuje matematicko-fyzikální model nanopivovaru navržený v programu Matlab-Simulink. Je zaměřena na ohřev kapaliny v nádobě s tištěnými topnými spirálami a v nádobě s olejovou lázní. Vytvořené mo dely jsou verifikovány s reálnými soustavami. Na základě tohoto porovnání jsou zjištěny hodnoty neznámých parametrů navržených modelů. Ty jsou dále využity pro simulaci časové závislosti teploty kapaliny v měřených nanopivovarech při vystírce a rmutování. V závěru práce jsou porovnány oba typy ohřevu.
The thesis describes a mathematical-physical model of nanobrewery designed in program Matlab-Simulink. It is focused on warming of fluid in a container with printed heating spirals and in a container with oil bath. Formed models are verified with real systems. Based on this comparison, unknown parameters' values of designed models are found out. These values are further used for s imulation of fluid temperature time- dependency in measured nanobreweries during mashing. Both types of warming are compared in the final part of the thesis.
Description
Citation
BLAHA, V. Matematicko-fyzikální model nanopivovaru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Rudolf Jalovecký, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ludvík Bejček, CSc. (člen) Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) Ing. Karel Horák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO