Paralelizace výpočtů pomocí GPGPU prostředků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cieľom tejto bakalárskej práce je poukázanie na moţnosti a demonštrácia paralelizácie výpočtov pomocou grafických procesorov. V práci sú uvedené popisy dostupných vývojových nástrojov, a na ich základe je jeden zvolený na implementáciu šifrovacieho MD5 algoritmu a neurónovej siete na rozpoznávanie čísel. Výkon algoritmov je následne porovnaný so svojím paralelným ekvivalentom pre beţné procesory. V závere sú popísané problémy pri vývoji a spôsoby, ktorými je moţné sa im vyhnúť
The aim of this trim’s thesis is to reveal possibilities and demonstrate parallelization of computation on graphics processors. The paper presents descriptions of available development tools, and then one of them is selected to implement MD5 encryption algorithm and neural network for optical character recognition. Its performance is then compared to its parallel equivalent for conventional processors. In conclusion, problems encountered during development are described, and ways of avoiding them are discussed.
Description
Citation
PACURA, D. Paralelizace výpočtů pomocí GPGPU prostředků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Jiří Koziorek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (člen) prof. Ing. František Zezulka, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO