BATCH systémy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na dávkové systémy. V teoretické části je stručně popsána filozofie dávkových systémů a norma ANSI/ISA 88, která je významným dokumentem v dávkovém řízení. V další části je popsáno několik programů pro řízení dávkových procesů z české i celosvětové produkce. Poslední část obsahuje přípravu, návrh a realizaci laboratorní úlohy pro řízení modelového dávkového procesu s použitím modulu COMES Batch.
Bachelor thesis is focused on the batch systems. In the theoretical section is briefly described philosophy of batch systems and standard ANSI / ISA 88, which is an important document in the batch process. The next section describes describes several programs for managing batch processes of Czech and world production. The last part includes preparation, design and realization of laboratory for task model batch process control using COMES Batch module.
Description
Citation
BERÁNEK, J. BATCH systémy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
Prof. Ing. Roman Prokop, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. (místopředseda) Ing. Marie Havlíková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student obhájil diplomovou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO