Posouzení vybraných ukazatelů společnosti pomocí časových řad

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá společností Authentica, s.r.o. Pro tuto společnost je v práci zpracováno několik finančních ukazatelů pomocí analýzy časových řad v průběhu posledních 9 let. Cílem práce je využití statistických metod pro zhodnocení finančního zdraví společnosti a následně návrhy na zlepšení zjištěné ekonomické situace. Práce se skládá ze tří částí. V teoretické části je uvedena teorie potřebná pro statistické zpracování časových řad. V praktické části je nejdříve představena společnost Authentica, s.r.o. a následně jsou statistické metody z teorie aplikovány pomocí formuláře vytvořeného v programu Visual Basic na konkrétní data z výročních zpráv. Dále je pomocí časových řad určena predikce vývoje na následující dva roky pro zvolené ukazatele. Poslední částí práce jsou návrhy na řešení zjištěných problémů.
This thesis focuses on company Authentica Ltd., which financial indicators have been adapted for time series analysis, over the last 9 years. The aim of this work is to evaluate financial health of the company by using statistical methods, and to offer suggestions for improvement of its economic status. My dissertation is divided into three parts. The first part is describing the theory of statistical analysis of time series. The second part is then the practical one, in which Authentica Ltd. is introduced, and subsequently the statistical methods - described in the first part - are applied using a form created in Visual Basic to the real annual reports data. In this part I have also made a two-year prediction for selected financial indicators. The third part of this thesis is aiming to provide proposals for solution of the challenges identified in the second part.
Description
Citation
VŠIANSKÝ, M. Posouzení vybraných ukazatelů společnosti pomocí časových řad [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační management
Comittee
doc. PaedDr. Dalibor Martíšek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Sodomka, Ph.D., MBA (místopředseda) doc. Mgr. Veronika Novotná, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Koleňák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-07
Defence
Otázky vedoucího práce - Odpovězeno Otázky oponenta práce - Odpovězeno Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. - Způsob motivování zaměstnanců, koeficienty plnění norem - Odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO