Aplikace statistických metod při obchodování na měnovém a komoditním trhu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Předmětem bakalářské práce „Aplikace statistických metod při obchodování na měnovém a komoditním trhu“ je praktické využití statistických metod, známých také pod pojmem technická analýza, k obchodování na měnovém a komoditním trhu. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol. První část obsahuje teoretická východiska nutná k pochopení praktické části. Ve druhé části je provedena simulace strategií na historických datech. V závěrečné části práce je podán návrh na zlepšení výsledků strategií. Práce má za cíl zhodnotit výsledky strategií a podat návrhy na jejich zlepšení.
The topic of Bachelor's thesis "Application of statistical methods for trading in the currency and commodity market" is a practical utilization of statistical methods, also known under the term "technical analysis", for trading in financial or commodity market. Thesis is divided into three main chapters. The first chapter contains theoretical ground for understanding the practical part. The second chapter contains the execution of simulation of strategies on historical data. In the final chapter of the thesis, a suggestion for improvement of the results is placed. The thesis aims to evaluate the results of strategies and proposes suggestions for their improvement.
Description
Citation
KEPÁK, J. Aplikace statistických metod při obchodování na měnovém a komoditním trhu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
doc. Ing. Jitka Kloudová, Ph.D. (předseda) JUDr. Lenka Hrstková Dubšeková (místopředseda) Ing. Karel Doubravský, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kutěj (člen) Ing. Libor Benátský (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Na otázky vedoucího a oponenta bylo zodpovězeno. JUDr. Hrstková Dubšeková: Pro jakou cílovou skupinu jsou Vaše návrhy určeny? doc. Kloudová: Investuje vybraná firma do zlata a co ovliňuje cenu zlata?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO