ARC filtry s moderními aktivními prvky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je porovnat na příkladu dolní a horní propusti jejich vlastnosti různými metodami syntézy. V práci jsou nejdříve rozebrány vlastnosti a charakteristiky filtrů, realizace filtrů vyšších řádů s využitím normované dolní propusti a aproximací přenosové funkce, které jsou následně využity při návrhu. Dále jsou v práci také rozebrány obvody, kterými lze nahradit cívky v obvodu a to jak přímo, tak i nepřímo pomocí Brutonovy transformace. Praktická část práce se zabývá samotným návrhem dolní a horní propusti dvěma metodami syntézy, výběr vhodného reálného operačního zesilovače pro daný kmitočet. V poslední části se jedná o realizaci vzorků obvodů a měřeních skutečných vlastností.
The aim of this project is to compare the characteristics of low pass and high pass filters designed by various methods of synthesis. Firstly, the attributes and characteristics of filters and realisations of higher order filters using normed low pass filter and approximation of gain-magnitude frequency response are described and then used in application. The circuits that substitute coils directly or undirectly using the Bruton transform are discussed next. The practical part of project concerns of design of high pass and low pass itself, using two methods of synthesis. Proper real operational amplifier has to be choose for used frequency. In the final part of work the designed circuits were realized and their characteristics were measured and examined.
Description
Citation
SEDLÁČEK, P. ARC filtry s moderními aktivními prvky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Sedláček, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (člen) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (člen) prof. Ing. Stanislav Zvánovec, Ph.D. (člen) Ing. Karel Ulovec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komi
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO