Náklady sezonních zařízení s aplikací nového zákoníku práce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem mé práce je analyzovat personální management vybraných sezonních sportovních zařízení a zjistit, jestli se náklady na zaměstnance zvedly nebo snížily po tom, co vstoupila v platnost novela zákoníku práce 2012. Teoretický základ se zaobírá rozborem nového zákoníku práce a popisuje jeho změnu oproti předchozímu stavu. V praktické části je provedeno zkoumání v některých sezonních sportovních zařízeních. Zjišťuje se, zda zařízení postupují v personálním managementu v souladu s novým zákoníkem práce a pokud ano, jak se tato skutečnost odrazila do nákladů na zaměstnance. Výstupem práce by měly být doporučení, jak minimalizovat náklady s novelou spojené a jak správně postupovat v rámci zákona.
Goal of this work is to analyze personnel management in chosen seasonal sports facilities and realize whether employees costs increased or decreased after new labour code 2012 came into force. Theoretical part is about labour code novelisation from 2012 and its changes compared to former labour code. In practical part there is a research from chosen seasonal sports facilities. I tried to get to know if these facilities follow code-given steps how to treat employees and if they do how does it reflect into costs. The output of this work should be some recommendations how to minimize costs which could appear with the new labour code.
Description
Citation
KULČÁR, J. Náklady sezonních zařízení s aplikací nového zákoníku práce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management v tělesné kultuře
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) RNDr. Hana Lepková (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D. (člen) Ing. David Schüller, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Otázky oponenta práce - zodpovězeno Ing. Helena Hanušová, CSc. Otázka: Vysětlete způsoby (řešení) podnikatele překonávající legislativní bariéry v oboru, zaměstnanost pracovníků(mimo)sezónnost -částečně zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO