Simulace pohonu se synchronním motorem s ověřením na reálném systému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá modelováním PMSM, jeho parametry a jejich získáváním. Dále je v práci popsán model měniče beroucí v potaz dead-time efekt. Tyto modely jsou implementovány společně s dalšími bloky v prostředí Matlab/Simulink a dohromady tvoří knihovnu pro vektorové řízení motorů FSL_MC_TOOL. Součástí práce je také měření a identifikace parametrů skutečného PMSM. Dále byly vytvořeny příklady simulací, v nichž je použit motor s těmito parametry a vyhodnocena přesnost simulace. Tímto jsou simulace ověřeny na reálném systému.
The thesis deals with modeling of PMSM, its parameters and their measurement. In addition there is described a model of inverter taking into account a dead-time effect. These models are implemented with other blocks in Matlab/Simulink and together form library for FOC called FSL_MC_TOOL. Another part of the thesis is dedicated to parameters of a real PMSM measurement and identification. These parameters are used in example simulations in order to check the simulations and evaluate simulation accuracy.
Description
Citation
TKADLEC, J. Simulace pohonu se synchronním motorem s ověřením na reálném systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
plk. gšt. prof. Dr. Ing. Alexandr Štefek, Dr. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Soběslav Valach (člen) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO