Řízení a vizualizace provozních veličin fytotronových komor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této práci došlo k nastínění principů a způsobů regulace fyzikálních veličin za cílem co nejefektivnějšího pěstování rostlin. Na základě zjištěných faktů byl zvolen a naprogramován způsob ovládání fytotronové komory v PLC AMiNi2DS. Pro přístup k datům a možnostem nastavení byly také zhotoveny SCADA a HMI. Závěrem byl zhotoven manuál pro obsluhování zařízení a softwaru osobami seznámenými.
In the thesis I outlined principles and ways of physical values regulation with the goal of the most efficient cultivation of the plants. Pursuant to identified facts I chose and programmed way of growth cabinet control in PLC AMiNi2DS. To access relevant data and possibilities of adjustment I also created SCADA and HMI. In conclusion I created manual for operating the device and software for acquainted people.
Description
Citation
BAUDYŠ, A. Řízení a vizualizace provozních veličin fytotronových komor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Student plynule prezentoval obhajobu své diplomové práce. První část jeho prezentace byla zaměřena na popis výzkumu rostlin ve fytotronových komorách. Dále na popis řídicích systémů použitelných v těchto komorách. Hlavním přínosem studenta bylo naprogramování řídící jednotky v systému SCADA. Studentovi byly přečteny posudky a na všechny položené oponentské otázky odpověděl. Součástí prezentace byla i praktická ukázka naprogramované řídící jednotky, kde student prezentoval činnost řídící jednotky a simuloval provozní stavy fytotronových komor. Doc. Mastný položil studentovi otázku, jaký je rozdíl mezi klimatizací a vzduchotechnikou? Student odpověděl pouze částečně. Ing. Škoda se studenta dotázal, jaký je rozdíl mezi nízkotlakou rtuťovou zářivkou a flourescenční zářivkou. Student nedokázal uspokojivě odpověď. Na další položené otázky již student bez problému odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO