Obnova napětí v oblasti Prostějova a Zlína

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Hlavním cílem této práce je popsat krizové stavy, které nastávají v síti a mají za následek její rozpad. Dále se také zabývá možnostmi obnovy napětí a postupy s těmito možnostmi spojenými. Jsou zde dále popsány způsoby regulace elektrizační soustavy a zdrojů k ní připojených. Práce také řeší posouzení možnosti připojení nového iniciačního zdroje do distribuční sítě 110 kV. Nakonec popisuje i podmínky pro připojování nových zdrojů do distribuční soustavy. Výsledkem této práce je popis způsobu obnovy napětí, postupů a pravidel, které je zapotřebí při krizových stavech dodržovat.
The aim of this thesis is description of critical situations in the electrical grid and the consequences which can be caused by these situations. Further possibilities of voltage recovery and ways how to reach the needed voltage are described. Another part is firstly about regulation electrical system and resources which are connected to this system. Secondly there is appraisal of possibility of connection new resource into distribution system 110 kV and conditions of connection new resources. The result of the thesis is description voltage recovery and the rules which have to be kept during critical situations.
Description
Citation
WASSERBAUER, V. Obnova napětí v oblasti Prostějova a Zlína [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Student prezentoval obhajobu své diplomové práce, která byla zaměřena na obnovu napětí v oblasti Prostějova a Zlína. Nejprve uvedl možnost napájení vlastní spotřeby z dieselgenerátorů. Poté uvedl základní vlastnosti použitelných iniciačních elektráren. Na závěr uvedl výsledky výpočtů pro určení úbytku napětí, velikost zkratového proudu a možnosti vzniku rezonance. Doc. Toman přečetl posudky a položil studentovi otázky. Student na všechny položené otázky odpověděl. Doc. Toman položil studentovi otázku ohledně praktické zkoušky. Student odpověděl, že praktická zkouška ještě neproběhla.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO