Soubor programů pro podporu výuky zpracování obrazů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vývojem programů pro podporu výuky. Cílem práce je vytvoření souboru java appletů. Úvodní část práce vysvětluje pojmy, které souvisí s danou tématikou a jsou potřebné k jejímu řešení. Následuje popis barevných modelů a prostorů. V této části se nachází i převody jednotlivých modelů na model RGB. Následující část ukazuje rozložení obrazu na bitové roviny, a to binárně nebo pomocí Grayova kódu. Další kapitola pojednává o zpracování obrazu pomocí konvoluce, převod barevného obrazu na obraz ve stupních šedi a ditheringu. V závěru práce jsou ukázány jednotlivé java applety s popisy jejich funkcí a ovládáním.
The bachelor thesis deals with development of the programs for supporting of the tuition. The aim of my work is create to set of java applets. Introduction of my thesis explains concepts associated with this topic and necessary for solving this issue. Then I will take a closer look at color models and spaces. The conversion of color models to RGB models are described in this section. The following section shows decomposition into a bit level binary or using Gray code. Then, I will focus on image processing using convolution, conversion color image into gray scale image and dithering. In the end of my thesis the individual java applets are shown and described.
Description
Citation
HLAVATÝ, J. Soubor programů pro podporu výuky zpracování obrazů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (člen) Ing. Ľubomír Mráz (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Vysvětlete podrobně, proč jste nedokončil implementaci appletu pro dithering, která je výslovně požadována v zadání. Definujte vliv na výsledek při konvoluci obrazu s Diracovým impulsem. Zdůvodněte výběr jádra uvedeného na obr. 4.4. Porovnejte výsledek uvedený na obr. 4.4 s implementací v přiloženém appletu. Stejné srovnání a vysvětlení proveďte pro horní propust-obr. 4.6 a Emboss efekt-obr. 4.7.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO