Rotační upínací elementy nástrojů jako příslušenství obráběcích strojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tematika se zabývá zpřehledněním rotačních upínacích elementů i s ohledem na jejich časový vývoj. Ukazuje možnosti upínání rotačních nástrojů od základních univerzálních strojů, po modernější obráběcí operace. V praktické části navazuje na možnosti upnutí sestav v různých obráběcích operacích a na jejich vyvažování. Výběr upínacích prvků z katalogů firem.
The theme is addressed by rotating clamping elements with regard to their development over time. Shows the possibility of clamping rotating tools from the universal machine, to the modern machining operations. The practical part linked to the possibility of clamping assemblies in different machining oparations and their balance. Selection of clamping elements in the catalogs of companies.
Description
Citation
KOMÁREK, M. Rotační upínací elementy nástrojů jako příslušenství obráběcích strojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kužela, CSc. (člen) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen) Ing. Karel Němec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Jakým způsobem byste upínal např. vrtací nástroje o průměru 0,3 mm? Nakreslete směr síly u nevyváženého upínače, která se bude snažit nástroj vyosit? Srovnejte velikost odstředivé a řezné síly. Načrtněte, jakým způsobem byste upnul klasický obvodový kotouč? V jakých relacích se pohybují řezné rychlosti při broušení? Jak probíhá vyvažování brusných kotoučů? Jaké jsou nevýhody statického vyvažování? Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO