Opatření v systémech zásobování vodou v době sucha

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Hlavním cílem této práce je shrnout problematiku zásobování vody v době sucha. V dlouhých obdobích sucha může dojít k nedostatku vody ve zdrojích a následně k problémům v zajištění zásobování obyvatel pitnou vodou. V první části práce je popsáno sucho z hlediska meteorologie a je zde také popsán výskyt nadprůměrně suchých období na území Evropy a České republiky. Druhá část práce je věnována zdrojům vody a jejich úloze ve vodárenských systémech. Další část popisuje současný stav legislativy v České republice a postoje vodárenských společností k problematice sucha a vytváření vhodných opatření. Poslední obsáhlá část je věnována návrhu možné koncepce konkrétních opatření, které by mohli být v budoucnu realizovány a omezit tak dopady sucha na systémy zásobování vodou potažmo na celou společnost.
The main objective of this work is to summarize the issue of water supply during drought. In a long dry periods may occur water shortage in water resources and difficulties in providing drinking water supplies due to this situation. The first part describes the drought in terms of meteorology and there is also described the occurrence of exceptionally dry seasons in Europe and the Czech Republic. The second part is devoted to water resources and their role in water supply systems. The following section describes the current status of legislation in the Czech Republic and water companies stances on the issue of drought and the creation of appropriate measures. The last comprehensive section is devoted to design concept of concrete measures that could be implemented in the future and can reduce the impact of drought on water supply systems and whole society.
Description
Citation
MACHAČ, T. Opatření v systémech zásobování vodou v době sucha [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO