Technologie výroby součástky se zaměřením na využití nekonvenční paprskové metody (LASER)

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na řešení kompletní technologie výroby dílu v podmínkách malé firmy, úzce specializované na použití technologie LASER. Úvodní část práce obsahuje rozdělení metody LASER dle různých kategorií. Zde je zmíněno, v kterých oblastech se laser používá a převážně jaké lasery se využívají v průmyslu. Hlavní část práce je zaměřena na návrh technologie výroby dílu zaměřený na konkrétní zařízení (TRUMATIC L 4030). Další část práce obsahuje bezpečnost práce z hlediska vymezení pojmů, provozu stroje a přehledu nebezpečí. V závěru práce je provedeno technicko-ekonomické zhodnocení vyrobené součásti dle strojních časů a řezné délky.
The diploma work is aimed to a the solution of a complete manufactoring technology of an unit in the conditions of a small company which is specialized in the LASER technology use. The introductory part of the work cantains the division of LASER method according to the different categories. There is mentioned in which fields laser is used and especially which kinds of lasers are used in the industry. The main part of the work is aimed to the scheme of the manufacturing technology of an unit which is focused on a concrete device (TRUMATIC L 4030). Further part of the work contains a safety of work from the standpoint of notions, machine operation and dangers review. In the conclusion of the work there is performed a technical and economical evaluation of the manufactured unit according to the machining times and the cutting length.
Description
Citation
ŠEBELA, J. Technologie výroby součástky se zaměřením na využití nekonvenční paprskové metody (LASER) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Anton Humár, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Alexander Janáč, CSc. (člen) prof. Ing. Tomáš Podrábský, CSc. (člen) doc. Ing. Imrich Lukovics, CSc. (člen) Dr. Ing. Rostislav Suchánek (člen)
Date of acceptance
2008-06-09
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO