Regulace teploty topného tělesa termočlánkem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Úkolem této práce je zpracovat a poté vyrobit systém který udržuje danou konstantní teplotu v daném prostoru případně daného materiálu(věci), v tomto případě je úkolem je vytvořit ovládací obvod pro výhřevný systém horkovzdušné pájky výkonu do 600W, s požadovaným nastavitelným teplotním rozsahem 150-500°C. Druhým úkolem je navrhnout toto zařízení s pokud možno nejjednodušším zapojením a nejmenším počtem součástek.
Goal of this work is to develop and then build system that would keep constant temperature in a given place or that of a given material (item), in this case it would be control system for a hot air soldering station heater with output up to 600W, with required adjustable temperature range of 150-500°C. Second goal of this work is to develop and then build this device using possibly simplest wiring and as small amount of components as possible.
Description
Citation
SPÁČIL, M. Regulace teploty topného tělesa termočlánkem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Radimír Vrba, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Husák, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Prášek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jaroslav Boušek, CSc. (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-12
Defence
Otázky komise 1. Popište zapojení zdrojové části vašeho návrhu. 2. Jaký ztrátový výkon produkuje použitý tyristior, má tento výkon vliv na kondenzátory umístěné vedle něj?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO