Studie polohy přestupního terminálu v Ivančicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Mým úkolem v rámci bakalářské práce je prověření polohy přestupního terminálu IDS v Ivančicích. S tímto úkolem je spojeno navržení nového železničního nástupiště a nového autobusového nádraží v blízkosti železničního přejezdu se silnicí II/152 ve staničení km 5,535 000 nedaleko současné železniční stanice . Předpokládám ukončení osobní vlakové dopravy ve stanici Ivančice na nově vybudovaném terminálu. Trať do Oslavan bude pokračovat pouze jako vlečka. Má práce spočívá ve zpracování 3 různých variant. Je potřeba zajistit dostatečnou kapacitu terminálu pro 7 autobusových linek a jednu linku vlakovou. Je také důležité zajistit dostatečné zázemí a pohodlný přístup pro cestující. Zabývám se tedy také bezbariérovým návrhem chodníků, přechodů pro chodce a bezbariérových ramp. Ve variantě 2 řeším i problém vysoké intenzity osobní a nákladní automobilové dopravy v centru města. V mém návrhu je nastíněn návrh silničního obchvatu, který by vedl v koridoru současné železniční trati.
My task in Bachelor´s Thesis is to examine the position of transfer terminal IDS in Ivančice. This task includes designing a new railway platform and new bus station near the railway crossing with the road number II/152 in km 5,535 000 nearby the railway station Ivančice. I assume that the passanger transport will end in the railway station Ivančice in the new terminal. The Railway to Oslavany will continue as a spur. My work consist in processing of 3 different variants. It is nesseseary to ensure sufficient capacity for 7 bus lines and 1 railway line. It is also important to provide adequate facilities and comfortable acces for travelers. I also deal with wheelchair sidewalks, crossworks and ramps. I try to solve the problem with high intensity of car and truck transport in centre of Ivančice. In my design is outlined design of new bypass road which will be led in the present railway corridor.
Description
Citation
CHLÍBEK, D. Studie polohy přestupního terminálu v Ivančicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO