Vliv dávkování ocelových vláken na úbytek konzistence čerstvého betonu a pevnost v tlaku ztvrdlého betonu.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku konzistence čerstvého drátkobetonu. Konzistence byla charakterizována zkouškou sednutím a zkouškou rozlitím, jak je popsána v ČSN EN 12350. Získané výsledky jsou porovnány s referenčním vzorkem čerstvého betonu a mezi sebou. Dále je tato práce zaměřena na objemové změny během zrání, které jsou nedílnou součástí fyzikálních vlastností betonu. Vliv rozptýlené výztuže je sledován i na krychelnou pevnost v prostém tlaku jednotlivých namíchaných vzorků. V závěru je uvedeno celkové zhodnocení zkoušených parametrů, včetně komentáře o možných způsobech ovlivnění zkoušek.
Bachelor work is focused on problems of a consistency of fresh fiber reinforced concrete. The consistency was characterized by a slump test and by a test of spilling how is it described in ČSN EN 12350. Obtained results are compared with a reference sample of a fresh concrete and between themselves. Further the work is focused on volumetric changes during maturation which are integral part of physical properties of the concrete. Influence of a dispersed reinforcement was monitored on the cube strength in plain pressure of individual mixed sample too. Total evaluation of tested parameters is states at the end of the work including comment about possible ways of interference of tests.
Description
Citation
KUŘE, V. Vliv dávkování ocelových vláken na úbytek konzistence čerstvého betonu a pevnost v tlaku ztvrdlého betonu. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO