Nízkofrekvenční korekční zesilovač pro dva satelity a subwoofer

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem, simulací a konstrukcí korekčního zesilovače s výstupy pro dva satelity a subwoofer a koncového monolitického zesilovače LM3886TF pro subwoofer ve třídě AB. Korekční zesilovač umožňuje tónovou korekci hloubek, výšek a fyziologickou regulaci hlasitosti a jeho součástí je také subsonický filtr. V aktivní výhybce byly použity filtry typu Sallen-Key s aproximací Linkwitz-Riley. Na místě aktivních prvků korekčního zesilovače byly použity nízkošumové operační zesilovače LM833 a TL081, které mají malé zkreslení. Koncový zesilovač je schopen dodat výstupní výkon až 50W do zátěže 4 a poskytuje také zpožděné připojení reproduktoru a ochranu proti stejnosměrnému napětí na výstupu.
The aim of this thesis was to design, simulate and construction audio pre-amplifier for two satellites and subwoofer and monolithic amplifier for subwoofer in the class AB. Audio pre-amplifier provides bass, treble and switch loudness volume control. It includes subsonic filter and active crossovers Sallen-Key with approximation Linkwitz-Riley. There are low noise operating amplifiers LM833 and TL081 at the place of active amplifiers with very low distortion. End-amplifier can delivers power 50 W to 4 ohms. Of consists delayed switch speaker and supports security against direct voltage on the output of amplifier.
Description
Citation
ŠTAUD, S. Nízkofrekvenční korekční zesilovač pro dva satelity a subwoofer [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaromír Kolouch, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO