Voskové směsi pro metodu lití na vytavitelný model a způsoby měření jejich vlastností s ohledem na simulační software

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V dnešní době se stále častěji využívá simulace plnění formy za účelem zefektivnění a zlevnění výroby a také k předcházení vad výrobků. Pro tyto účely využíváme simulační programy, jako je ProCAST. Tento program je navržen pro simulaci odlévání součásti. V mé bakalářské práci se zaměřuji na metodu lití na vytavitelný model, kde model je vyroben z voskových směsí. Ke každé simulaci je zapotřebí získat a zadat fyzikální vlastnosti materiálu, který chceme odlévat. Těmito vlastnostmi a způsoby jejich naměření se zabývá tato bakalářská práce.
Today, the use of simulations is increasing in order to reduce cost and complexity of production and also to prevent product defects. For this purpose, we use simulation programs, such as ProCAST. This program is designed for simulation of casting parts. In my bachelor thesis I focused on the methods of casting lost wax, where the model is made of wax mixture. In each simulation we have to obtain and specify the properties of the material to casting. I described these properties and methods of measurement in this bachelor thesis.
Description
Citation
BOCHNÍČEK, Š. Voskové směsi pro metodu lití na vytavitelný model a způsoby měření jejich vlastností s ohledem na simulační software [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Milan Horáček, CSc. (předseda) prof. Ing. Jaroslav Čech, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Krutiš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Antonín Záděra, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Bouška (člen)
Date of acceptance
2011-06-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO