Lávka pro pěší tvořená předpjatým pásem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je návrh pěší lávky pro přemostění koryta řeky. Hlavní náplní je statické řešení pěší lávky tvořené betonovým předpjatým pásem. Výpočet vnitřních sil byl proveden pomocí výpočtového programu Scia Engineer. Ostatní výpočty pro posouzení a návrh výztuže byly provedeny ručně dle platných norem. Bakalářská práce zanedbává fáze výstavby a reologické jevy, které by na tuto konstrukci působily.
The theme of this bachelor thesis is a design of a footbridge across the river. The thesis deals mainly with static solution of footbridge formed by a concrete stress ribbon. The calculation of internal forces was done by using calculating program Scia Engineer. The other calculations for assessment and design of reinforcement were done by hand according to valid standards. The thesis disregards stages of construction and rheological effects which would affect the construction.
Description
Citation
SEDLÁŘOVÁ, L. Lávka pro pěší tvořená předpjatým pásem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO