Mechanická a chemická povrchová odolnost polymerních materiálů, zkoušení a možnosti zlepšení jejich vlastností

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Mechanická a chemická odolnost vícevrstvých polymerních podlah jsou nejdůležitějšími klasifikačními vlastnostmi při hodnocení povrchu a jejich struktury. Zmíněna jsou organická pojiva, kterých se používá pro realizaci matrice. Dále pojednání o způsobu získávání plniv tvořících nosnou složku. Vytvořen byl přehled zkoušených stěžejních mechanických a chemických charakteristik podle platných norem. Teoretickou část uzavírá úvaha nad možnostmi zlepšení povrchové odolnosti syntetických podlah. Praktická část byla orientována na zkoušení pevností, odolnosti v rázu a adhezi k podkladní vrstvě. Závěrem je celkové zhodnocení výsledků zkoušek v návaznosti na teoretickou část.
Mechanical and chemical resistant multilayer polymeric floors are the most important characteristics of classification in the evaluation of surface and texture. Mentioned as organic binders which are used for the realization of the matrix. Further discussion on how to get fillers forming the supporting folder. Created a summary of the key test of mechanical and chemical characteristics according to current standards. The theoretical part is concluded with a reflection on the possibilities of improving the surface resistance of synthetic floors. The practical part was focused on testing the strength, resistance to impact and adhesion to the base layer. Finally, the overall evaluation of the test results in accordance with the theoretical part.
Description
Citation
VANÍČEK, Š. Mechanická a chemická povrchová odolnost polymerních materiálů, zkoušení a možnosti zlepšení jejich vlastností [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO