Dvougenerační rodinný dům s bezbariérovým přístupem

Abstract
Předmětem bakalářské práce je novostavba dvougeneračního bezbariérového rodinného domu. Tento objekt je samostatně stojící, nachází se v mírně svažitém terénu v obci Babice nad Svitavou. Stavba je nepodsklepená, má dvě nadzemní podlaží. Objekt je dispozičně i provozně rozdělen na dvě bytové jednotky pro 3-4 členy, z nichž první nadzemní podlaží je určeno rodině s osobou na invalidním vozíku a druhé nadzemní podlaží je navrženo pro rodinu s osobou chodící o berlích. V objektu v prvním nadzemním podlaží se nachází dvougaráž, nad níž je jednoplášťová plochá střecha pochůzí – terasa. Nad druhým nadzemním podlažím je jednoplášťová plochá střecha nepochůzí. Objekt je zděný z konstrukčního systému POROTHERM; stropy jsou tvořeny stropními vložkami MIAKO a keramobetonovými nosníky POT se zmonolitněním. Přístup do objektu pro osobu na invalidním vozíku je bezbariérový.
The subject of Bachelor’s thesis is new building semi-detached barrier-free house. The house is in a secluded and located in a slightly sloping terrain in the village Babice nad Svitavou. The building is without basement, has two aboveground floor. The building's layout and operationally divided into two apartments for 3-4 members, of which first aboveground floor is for the family of a person in a wheelchair and second aboveground floor is designed for a family with a person walking on crutches. In the building in first aboveground floor there is a double garage, above which is a single-shell flat roof walkway - terrace. Above the second aboveground floor is a single-shell flat roof not walkaway. The building is of brick from construction system POROTHERM; the ceilings are made ceiling inserts MIAKO and ceramic-concrete beams POT with monolithic. Access to the building for a person in a wheelchair is barrier-free.
Description
Citation
HORNYCHOVÁ, M. Dvougenerační rodinný dům s bezbariérovým přístupem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO