Model výtahu s rozhraním AS-Interface

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem modelu výtahu řízeného pomocí sériové průmyslové sběrnice AS-Interface. V úvodu práce jsou uvedeny základní teoretické znalosti potřebné pro uvedení čtenáře do problematiky. Jedná se zejména o vznik a základní parametry sběrnice AS-Interface a popis tří úrovní referenčního modelu ISO/OSI, které jsou implementovány v AS-Interface. Dále je zde uveden popis přenosu analogových hodnot a standardní profily, které se používají pro přenos dat. V další části se řeší návrh modelu výtahu z konstrukčního hlediska a funkce jednotlivých komponent, které jsou v modelu výtahu obsaženy. Ve čtvrté kapitole jsou uvedeny komunikační protokoly pro ovládání pater a kabiny, ve kterých je ukázán přenos dat mezi zařízením master a zařízením slave a naopak. V poslední části je stručně popsáno programovací prostředí, jsou zde rozepsány jednotlivé rutiny a funkce a je zde ukázáno připojení zařízení slave k zařízení master. V přílohách se nachází elektrotechnické schéma modelu výtahu, bloková struktura programu pro PLC a technická dokumentace komponentů.
This bachelor´s thesis occupies with a suggestion of the model of a lift which is driven by a serial industrial bus AS-Interface. In the introduction there is presented theoretical knowledge useful for the reader to the problems especially of the origin and fundamental parametrs of bus AS-Interface, description three levels referential model ISO/OSI which are included in AS-Interface. Further there is the description of transmission of analogical values and standard profiles which are used. In the other part I am trying to solve the model of the lift from the construction standpoint and function of component parts which are included in the lift model. The fourth part devotes to the communications protocol for the control of storeys and the cab box which are shown the data transmission between unit master and unit slave and the opposite. In the last part it is shown programming environment and routines and functions and connection unit slave to unit master. Enclosed are electrotechnical schemes of the model of the lift, the block of programme structure for PLC and technical docummentation of components.
Description
Citation
ŽŮREK, M. Model výtahu s rozhraním AS-Interface [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. (místopředseda) Ing. Miloslav Čejka, CSc. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO