Speciální metody mikrovlnných vektorových měření

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Referee
Mark
P
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V práci je popsán princip měření metodou šestibranu, jeho teoretický návrh, vliv jeho parametrů na přesnost měření a vlastnosti dalších obvodů pro zpracování jeho signálů. Jednoduchý šestibran byl plně realizován a jeho parametry prezentovány. Jako vlastní přínos je navržen nový přístup k použití metody s více detektory. Jeho základními vlastnostmi jsou více funkčních šestibranů na jednom pracovním kmitočtu a rozšíření pracovního pásma na rozsah 1 : 100 i více. Takový šestibran byl navržen pro rozsah 50 až 2680 MHz, realizován a jeho parametry prezentovány.
Theoretical principles of the sixport measurement method are presented. Description of theoretical design and influence of its parameters on measurement precision follows. Simple sixport measurement system was made and its parameters are described. As the main thesis contribution there is described a new approach to method with more detectors in the system. Mean features are more valid sixports at one specific frequency and frequency bandwidth aviable up to 1 : 100 and more. Such a wideband measurement system was designed for the frequencies between 50 and 2680 MHz and its parameters are presented in the work.
Description
Citation
URBANEC, T. Speciální metody mikrovlnných vektorových měření [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (člen) Dr. Ing. Josef Lazar (člen) prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (člen) Prof. Ing. Ivan Kneppo, DrSc. - oponent (člen) Prof. Ing. Karel Hoffman, CSc. - oponent (člen) prof. Ing. Čestmír Vlček, CSc. (člen) prof. RNDr. Pavel Tománek, CSc. (člen) prof. Ing. Jiří Svačina, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-03-28
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO