Provozní objekty Velké ceny města Brna - Masarykův okruh

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Studie se zabývá návrhem objektu hlavního ředitelství Velké Ceny města Brna. V objektu jsou navrženy prostory pro administrativu ( kanceláře vedení okruhu, zasedací místnost, sekretariát, atd.), komisaře a zaměstnance zajišťující údržbu a bezpečný chod okruhu, VIP salónky, konferenční místnost pro média a zázemí pro závodníky (relaxační místnost, garáže). Budova je oválného dynamického tvaru, vytvořeného z ocelové konstrukce a skeletu s lehkým obvodovým pláštěm kombinovaným se vzdušnou prosklenou fasádou. Centrální část objektu je navržena v hlavní ose areálu autodromu. Funkční změnou v řešeném území byl vytvořen koridor mezi vstupní bránou do areálu automotordomu, určené pro veřejnost a následné osové napojení vstupní brány směrem od příjezdové cesty k paddocku. Návrh je řešen tak, aby splňoval bezpečnostní kritéria, ale zároveň se dokázal navodit správnou atmosféru závodníkům i návštěvníkům.
The study design includes a main directorate of the Grand Prix Brno. There are spaces designed for administration (office management circuit, meeting room, secretarial services, tec.), riders (relaxation room, garage), the commissioner and start providemaintenance and safe operation of the circuit, VIP lounges and media hall. Building is an oval dynamic shape, created of steel construction and skeleton with light cladding combined with fresh glass facade. Central part of object is designed in main axis of autodrome. Functional change in solved area was constituted by creating a corridor between main entrance into an areal, used by public. This corridor was connected with driveway to paddocks. The proposal is designed to meet safety criteria, but also manager to evoke good atmosphere of racers and visitors.
Description
Citation
ŠEBESTOVÁ, H. Provozní objekty Velké ceny města Brna - Masarykův okruh [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2013-06-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO