Návrh variantního dopravního připojení rozšiřovaného obchodního areálu v Modřicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se věnuje návrhu a srovnání variant řešení dopravy v oblasti nákupní zóny na území města Modřice v souvislosti s rozšiřováním této zóny o nové obchodní prostory. V první části práce je obsaženo pojednání o oboru dopravního inženýrství, dopravní telematice a ITS. Dále je v práci detailně rozebrán stávající stav a kalibrace modelu dopravy v programu AIMSUN, který představuje těžiště celé práce. V další části práce jsou předložena tři odlišná řešení organizace dopravy v předmětném území včetně modelu každé varianty v programu AIMSUN a včetně detailního rozboru každého řešení. V poslední části jsou jednotlivá řešení srovnána podle výsledků z modelu AIMSUN.
This diploma thesis deals with a proposal and a comparison of several options of transportation planning in the shopping area in the urban area of the town of Modřice, which is enlarging due to the building-up of new commercial centres. The first part of the thesis consists of a treatise on the field of traffic engineering, road-traffic telematics and ITS. The core of the work is formed by a detailed analysis of the current state and calibration of the transport simulation system AIMSUN. The following part shows three different ways of transportation in the given area and all of them include a model of the particular area made in the program AIMSUN and an elaborate analysis of the proposed solution. In the last part of the work all the proposed solutions are compared according to the results gained from the AIMSUN model.
Description
Citation
KNOPP, M. Návrh variantního dopravního připojení rozšiřovaného obchodního areálu v Modřicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO