Hluková mapa v GIS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je tvořena teoretickým podkladem a praktickým ověřením systému ArcView. Jsou zde rozebírány veličiny popisující hluk a krátce seznamuje s metodikou měření hluku. Obsahuje limity hluku v pracovním prostředí dané směrnicemi vlády č. 148/2006. Dále se tu probírá metoda měření hluku v pracovním prostředí. Je zde popsán geografický informační systém a jeho části. Práce rozebírá architekturu softwaru ArcView a jeho nadstaveb, který dokáže zpracovávat geografické údaje a analyzovat údaje úzce spojené s oblastí životního prostředí. Jsou tu krátce popsány měřicí přístroje Acoustylizer NTI AL1 a PULSE 3560B, které jsou určeny pro měření a analýzu hluku. Na konec jsou zde uvedeny výsledky měření a hlukové mapy pro dané situace.
This work consist theoretical basis and practical examination of system ArcView. There are analyzing quantity, which describing noise and in brief acquaint with methodology of noise measuring. Contains limits of noise in working environment laid directions government’s no. 148/2006. Further that mull over method of noise measuring in working environment. There is described Geographic Information System and his parts. This work mull over architecture of software ArcView and his superstructures, which measure up process of geographical data and analyze data nearly connected with region of life environment. There are described measuring instruments Acoustylizer NTI AL1 and PULSE 3560B, which are intended for measuring and analyzing of noise. In the end there are introduced results of measurement and noise maps for given situation.
Description
Citation
RODRYČ, F. Hluková mapa v GIS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Nováček, CSc. (člen) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Pavel Horský (člen) Ing. Karel Ulovec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO