Hospodaření s vodou na plaveckém stadionu Lužánky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Šedá voda je odpadní voda ze sprch, van, umyvadel, praček, kuchyňských dřezu a myček nádobí. Tato voda je čistitelné na tzv. vodu bílou, kterou je možné použít k závlaze, splachování záchodu, mytí aut a pro úklid. Diplomová práce pojednává o možnostech hospodaření s vodou. V první části je vypracovaná rešerše zabývající se možnostmi šetření pitné vody, jako nejúčinnější úspora vody se jeví právě využití šedých vod. V další polovině je zpracován návrh technologické linky pro čištění šedých vod a spočítaná úspora vody a návratnost investic pro konkrétní objekt.
Grey water is sewage water from bath, bathtub, sinks, washing machines and washers. This water can be cleaned to white water usefull for irrigation, flashing toilets, cleaning cars and for cleaning. This master´s thesis deals with management of water and their possibilities. First part contains description about possibilities of saving drinking water and their the most effective saving. Next part consists study of technological link for grey water cleaning and calculation of saving water with rate of return.
Description
Citation
MAKOVÁ, P. Hospodaření s vodou na plaveckém stadionu Lužánky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-01-28
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO