Mrakodrap " EVO" (Experimentální výškový objekt)

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je architektonická studie Mrakodrapu „EVO“ ( experimentálního výškového objektu ) v Brně, na rohu ulice Šumavská a ulice Veveří. Cílem studie je vznik výškového objektu v těsné blízkosti centra Brna. Budova by měla obsahovat prostory pro administrativu, galerii – typ tzv Kuntshalle, a také prostor pro luxusní apartmán, penthouse. Návrh je inspirován tradiční brněnskou architekturou, tedy čisté linie a jednoduchost tvarů. Další inspirací byla zeleň. Cílem bylo vytvořit nejenom zelené prostředí kolem mrakodrapu, ale vnést ho i do interiéru, a aby se stala zeleň jeho přirozenou součástí. Obrazně řečeno prorůstala by skrz mrakodrap.
Thesis is a study of architectural skyscraper „EVO“ (experimental high-rise building ) in Brno. Building site is on the corner the street Veveří and Šumavská. The objective of the study is to create a high-rise building near the center of Brno. Building contains administrative, gallery and luxury housing. The proposal is based on the tradition of architecture in Brno – clean lines and simple shapes. Another inspiration is green. The green place arises around the skyscraper, but also inside skyscraper. It becomes a natural part of its. In other words : the green grows through the building.
Description
Citation
VLACHOVÁ, M. Mrakodrap " EVO" (Experimentální výškový objekt) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2013-06-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO