Ověření možností pro zvýšení tepelně-izolační schopnosti pěnových plastů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce je věnována studiu materiálových vlastností vybraných druhů pěnového polystyrénu, zejména projevu součinitele teplotní délkové roztažnosti. Práce obsahuje dvě hlavní kapitoly, teoretickou a praktickou. V teoretické části se práce zabývá přehledem používaných tepelných izolací v podmínkách České republiky, popisu jevů, které souvisejí s mechanismy šíření tepla a přehledem používaných experimentálních metod pro stanovení tepelně-izolačních vlastností. V praktické části jsou uvedeny výsledky měření vzorků s pěnovým polystyrénem, které jsou modifikovány přidáním vybraných látek. Dále je v práci popsán strojový program, který slouží k výpočtu teplotního průběhu v konstrukci při oslunění.
The thesis is devoted to the study of material properties of selected types of polystyrene, especially expression of the coefficient of linear thermal expansion. The work contains two main chapters, theoretical and practical. The theoretical part of the thesis deals with an overview of the thermal insulation in the Czech Republic, the description of phenomena related to heat transfer mechanisms and an overview of experimental methods for determining thermal insulating properties. The practical part presents results of measurements of samples with foamed polystyrene, which is modified by the addition of selected substances. The thesis describes the machine program, which is used to calculate the temperature in during the construction arrangement under the sunlight load.
Description
Citation
SMUTNÝ, V. Ověření možností pro zvýšení tepelně-izolační schopnosti pěnových plastů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2013-01-28
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO