Terminál VHD Nemocnice – Bohunice v Brně s úvraťovou konečnou stanicí tramvaje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Ve své diplomové práci řeším návrh přestavby stávajícího terminálu VHD Nemocnice – Bohunice. Úprava terminálu zahrnuje převedení tramvajové trati ze zastávky Osová do přestupního uzlu, zastávka tramvajové trati je konečná úvraťová stanice. V návrhu je zachováno využití dopravního uzlu stávajícími městskými i regionálními linkami autobusů a trolejbusů a nově zavedenými regionálními linkami autobusů (401, 402, 403, 404) a také je zachován přístup na parkovací plochy Nemocnice Bohunice. Úprava zajišťuje bezpečný pohyb cestujících a chodců a jejich bezpečné přecházení komunikací.
In my master thesis I deal with a design reconstruction of the current public transport terminus of Nemocnice - Bohunice. Terminus layout includes transfering the tramway line from Osová stop to the hub, the new tramway stop is a setting-back track. There is preserved the utilization of hub by existing city and regional lines of buses and troley buses and newly established regional bus lines (401,402,403,404) and also the entrance to the Bohunice hospital parking in the design. This design provides a safe flow of passengers and pedestrians and their safe road crossing.
Description
Citation
VACULÍKOVÁ, B. Terminál VHD Nemocnice – Bohunice v Brně s úvraťovou konečnou stanicí tramvaje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO