Zdravotně technické instalace s nízkou spotřebou vody a energie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá úspornými zdravotně- technickými instalacemi. Je rozdělena na tři části: analýza zadání, aplikace tématu na budově a experiment. V první části jsou popsány možnosti úspory vody a energie v zdravotně-technických instalacích. Druhá část obsahuje porovnání několika variant úsporného řešení odběru vody a kanalizace v objektu hotelu. Jednotlivá technická řešení jsou porovnána z hlediska ekonomiky provozu, uživatelského komfortu, dopadu na životní prostředí. Část experiment zkoumá spotřebu vody při mytí rukou v závislosti: na tlaku ve vnitřním vodovodu a na typu směšovací baterie.
The thesis deals with energy-saving plumbing systems. It is divided into three parts: task analysis, applications theme on the building and experiment. In the first part are described the possibilities of saving water and energy in the plumbing systems. The second part contains a comparison of some variants of saving solution water supply system and sanitary drainage system at the hotel. Part of the experiment investigates the water consumption for washing hands in addiction: the pressure in the water supply system and the type of mixing valves.
Description
Citation
NIKRMAJER, V. Zdravotně technické instalace s nízkou spotřebou vody a energie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO