Rádiové rozhraní systému LTE (E-UTRAN)

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce bylo prostudovat základní principy bezdrátového systému LTE se zaměřením na rádiové rozhraní. V průběhu textu jsou čtenáři seznámeni se základními koncepty systému, jako je modulace OFDM, která je pro technologii LTE stěžejní. Dále jsou stručně rozebrány technologie OFDMA a SC-FDMA, které systémy LTE využívají pro downlink resp. uplink. V textu jsou také shrnuty parametry systému, které zásadně ovlivňují rychlosti datových toků v systémech LTE. V závislosti na teoretických poznatcích byl vytvořen model systému LTE v programu MATLAB, ve kterém byly provedeny simulace přenosu signálu rádiovým prostředím.
The aim of this bachelor’s thesis was to study a basic principles of wireless system LTE with a view to radio interface. Readers are familiarize with a basic concepts of system within a text, like modulation OFDM, which is principal for LTE technology. Further in text are shortly describe OFDMA and SC-FDMA technologies, which are employ in LTE downlink and uplink. There are also summarize parameters, which radically change a bit rate in LTE systems. In dependence on the theoretic knowledge was designed a model of LTE system in MATLAB. With this model were performed simulations of transmission of LTE signal through the radio channel.
Description
Citation
OPLETAL, P. Rádiové rozhraní systému LTE (E-UTRAN) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Vladimír Šebesta, CSc. (člen) Ing. Petr Vágner, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (člen) prof. Ing. Stanislav Zvánovec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO