Problematika vlivu úkapů ropných látek na hutněné asfaltové vrstvy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou silniční přepravy nebezpečných látek, a to speciálně kapalných hořlavin. Rozebírá Evropskou dohodu o mezinárodní silniční přepravě nebezpečných věcí z hlediska speciálních požadavků pro přepravu těchto látek. Zabývá se haváriemi cisteren a likvidací uniklých ropných látek. V praktické části je popsána práce na zkoušce odolnosti asfaltových směsí proti působení pohonných hmot, která byla provedena na několika skupinách asfaltových hutněných směsí zkoušených proti působení různých druhů paliv.
Aim of the Master’s thesis is analysis of problems of the dangerous goods road transportation, especially transport of flammable liquids. It analyses the European Agreement concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road and its special requirements. Thesis also covers road tanker accidents and the removal of leaked petroleum products. In practical portion the work on resistance testing of asphalt mixtures against several types of fuel is presented.
Description
Citation
KOŽELUHOVÁ, J. Problematika vlivu úkapů ropných látek na hutněné asfaltové vrstvy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-01-29
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO