Zastřešení víceúčelového sportovního objektu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Úlohou diplomovej práce je vypracovať návrh a posúdenie zastrešenia viacúčelovej športovej haly. Viacúčelová športová hala má pôdorys o rozmeroch 48 x 35 m a výšku 16,0 m. Hala je tvorená priečnymi väzbami z oceľových priehradových väzníkov uložených kĺbovo na valcovaných profiloch stĺpov votknutých do betónových základov tvorených pilótami. Sedlová strecha skrytá za atikou z oceľových štvorcových trubiek má sklon 7,0°. Konštrukciu väzníc tvoria tenkostenné profily od firmy Voestalpine. Tuhosť konštrukcie je zaistená oceľovými prvkami v rovine strešnej konštrukcie a v rovine pozdĺžnej a štítovej steny. Práca je riešená v súlade s európskymi normami.
Main task of this thesis is to design a roofing of multi-purpose sport hall. Multipurpose sport hall has a floor dimensions 48 x 35 m and is 16.0 m high. The hall is composed of cross-linked steel girders saved on rolled profiles of columns, which transmit loads into concrete pile foundations. Gable roof has a slope 7° and it is hidden behind a parapet which consists of steel square profiles. The construction consists of thin-walled purlins made by the company Voestalpine. Rigidity is ensured by steel elements in the plane of the roof structure in the longitudinal plane and gable walls. The thesis is carried out in compliance with the Eurocodes.
Description
Citation
KOTEŠ, M. Zastřešení víceúčelového sportovního objektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO