Vliv uspořádání krajiny na erozní a odtokové poměry v k.ú. Stará Ves u Bílovce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou vlivu uspořádání krajiny na erozní a odtokové poměry. Cílem práce je pro katastrální území Stará Ves u Bílovce analyzovat erozní a odtokové poměry pro tři časová období a pro návrhový stav. Práce je rozdělena na čtyři části, z nichž první část je teoretická, která se zabývá erozí a odtokovými poměry formou rešerše. Druhá část analyzuje stávající stav daného území. Ve třetí části je stanoven a zhodnocen erozní smyv a odtokové poměry pro dané varianty. Poslední část se zabývá vývojem využití půdy od roku 1957 po současnost.
This thesis deals with the influence of the landscape structure on the erosion and runoff conditions. The aim of the thesis is to analyze the erosion and runoff conditions of the landscape in the area of Stará Ves by Bílovec for three different time periods and for the design condition. The thesis is divided into four parts, the first part is theoretical, dealing with erosion and runoff conditions in the form of research. The second part analyzes the current state of the area. The third part of the thesis defines and evaluates the erosion wash off and runoff condiditons for given variations. The last part deals with the development of the land use from 1957 to the present.
Description
Citation
LÍZALOVÁ, Z. Vliv uspořádání krajiny na erozní a odtokové poměry v k.ú. Stará Ves u Bílovce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-02-04
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO