Návrh korekčního předzesilovače pro klasický gramofon

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout korekční předzesilovač pro klasický gramofon, ukázat přednosti elektronek pro tyto typy zapojení. V první části je naznačena činnost elektronky, její děleni a značení, dále se práce věnuje teorii přenosky a záznamové charakteristice, korekčním předzesilovačem, jeho korekcemi a návrhem zapojení s elektronkami. Další část práce obsahuje srovnání zapojení na bázi elektronek a polovodičové bázi, kde je kladen hlavní důraz na kvalitu elektronkového zvuku. Důležitou části je realizace korekčního předzesilovače. Cílem je vytvořit desku plošných spojů v programu Eagle. Součásti realizace je zdroj anodového napětí a zdroj žhavení. V závěru práce jsou uvedeny naměřené hodnoty, ukázka moderních gramofonů a napájecích zdrojů.
The aim of the work is to suggest the correction preamplifier for conventional record – player, show preferences for these types of wirings. Schematic action vacuum tube, its division and marking are in the first part of the work, further work attends to theory pick – up head and recording characteristics, correction preamplifier, its corrections and design wiring with vacuum tubes. Next part of the work includes comparing wiring on base vacuum tubes and semiconductor base, where main emphasis on quality vacuum tubes sound is placed. Realization of correction preamplifier and creation of the printed circuit board in Eagle program is important part of the work. Part of realization is source anode voltage and filament power supply. Measured values, show modern record – players and power supply are mentioned in the end of the work.
Description
Citation
KOŠARIŠŤAN, M. Návrh korekčního předzesilovače pro klasický gramofon [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Pavel Horský (člen) Ing. Ivo Hertl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO