Optimalizovaná detekce řečové aktivity v prostředí s proměnnými vlastnostmi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
P
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou automatické detekce řečově aktivních úseků signálu. Jsou analyzovány dopady nepříznivých podmínek na spolehlivost detekce a jsou uvedeny hlavní současné i historické směry výzkumu této problematiky. Teoretický rozbor významných detekčních metod a používaných modelů je podepřen testy na laboratorní i na aplikačně specifické databázi odpovídající proměnlivým pracovním podmínkám detektorů řeči. Na základě analýzy rozebíraných algoritmů a jejich výkonnosti ve variabilních simulovaných i reálných podmínkách jsou detekční metody optimalizovány pro prostředí s proměnnými vlastnostmi.
This thesis deals with the issue of algorithmic voice activity detection. Impacts of adverse conditions on the reliability of detection is analysed, and main historical and up-to-date approaches to this issue are discussed. Simulations on both synthetic, and application specific labeled speech databases are used to support the theoretical analysis of important VAD methods. Based on the theoretical analysis together with the performance results, an optimization is proposed that is capable to overcome some limitations of the current methods when dealing with variable working conditions.}
Description
Citation
MÍČA, I. Optimalizovaná detekce řečové aktivity v prostředí s proměnnými vlastnostmi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (člen) prof. Ing. Kamil Vrba, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Jiří Přibil - oponent (člen) Ing. Robert Vích, DrSc. - oponent (člen)
Date of acceptance
2014-06-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO