Monitoring obsahu fosforu a dusíku v odpadních vodách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku výskytu fosforu a dusíku v odpadních vodách a na metody jejich stanovení. V teoretické části diplomové práce jsou popsány metody stanovení dusíku a fosforu v odpadních vodách, jejich výběr a optimalizace včetně metod mobilní analytiky. Experimentální část je věnována odběrům odpadních vod z vybrané ČOV a jejich analýze včetně metod mobilní analytiky a jejich porovnání s prezentací jejich výsledků. V závěru práce je vypracováno vyhodnocení obsahu dusíku a fosforu v odpadních vodách na přítoku a odtoku z ČOV a porovnání těchto hodnot během jednoměsíční studie a provedeno porovnání s publikovanými daty.
This master´s thesis is focused on the occurrence of phosphorus and nitrogen in effluents and methods of their determination. In the theoretical part of the thesis describes methods for the determination of nitrogen and phosphorus in waste waters, their selection and optimization methods including mobile analytics. Experimental section is devoted to the abstraction of wastewater from selected wastewater treatment plants and their analysis methods including mobile analytics and comparing them with the presentation of their results. The conclusion is drawn evaluate the content of nitrogen and phosphorus in wastewater influent and effluent from wastewater treatment plants and compared the variation of these values during the one-month study and compared with published data.
Description
Citation
HERKA, M. Monitoring obsahu fosforu a dusíku v odpadních vodách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie a technologie ochrany životního prostředí
Comittee
prof. Ing. Josef Čáslavský, CSc. (předseda) prof. RNDr. Milada Vávrová, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Jaromíra Chýlková, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Dolejš, CSc. (člen) prof. Ing. Pavel Janoš, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-03
Defence
Student prezentoval výsledky své diplomové práce. Poté komise vyslechla posudky vedoucího práce a oponenta. Student se vyjádřil k jednotlivým připomínkám a dotazům. Po diskuzi následovalo hodnocení závěrečné práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO