Návrh interiéru kavárny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění
Abstract
Magisterská diplomová práce se zabývá rekonstrukcí prostoru kavárny v historické budově na náměstí Svobody v Mohelnici. Do revitalizovaného interiéru, kterému dominuje cihlová klenba, byl vnesen nový a svěží design. Kavárna má dva základní prostory. V první světlejší místnosti je umístěn barový pult a několik stolků s dlouhou lavicí a židlemi. Zadní místnost nabízí soukromé posezení s výhledem do atria budovy. Jednoduché tvary a přírodní materiály vytvářejí kontrast s historickou klenbou. Pomocí nepřímého osvětlení je dosaženo příjemné a intimní atmosféry. Podstatným prvkem celého interiéru jsou na míru zhotovené židle, které svým tvaroslovím zapadají do konceptu kavárny.
The thesis deals with the reconstruction of the café in a historic building on Svoboda Square in Mohelnice. To the revitalized interior, dominated by brick vault was introduced a new and fresh design. The café has two basic spaces. In the first lighter room is located bar and a few tables with long benches and chairs. The back room features a private sitting area overlooking the atrium of the building. Simple shapes and natural materials create contrast with the historic vault. Use indirect lighting is achieved pleasant and intimate atmosphere. An essential element of the interior is a custom made chair that their morphology fit into the concept of the café.
Description
Citation
ZEMÁNKOVÁ, K. Návrh interiéru kavárny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design
Comittee
Mgr. Art. Žaneta Kögler (předseda) doc. MgA. Mikuláš Macháček (člen) MgA. Tereza Hejmová (člen) akad. soch. Zdeněk Zdařil (člen) MgA. Matěj Říčný (člen) PhDr. Pavel Ondračka (člen) doc. Mgr. Jan Zálešák, Ph.D. (člen) Mgr. Rostislav Koryčánek (člen) doc. MgA. Petr Babák (člen) MgA. David Karásek (člen) Mgr. Rostislav Koryčánek (člen) doc. MgA. Petr Babák (člen) MgA. David Karásek (člen)
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO