Měření rychlostního pole v proudu vzduchu z velkoplošné vyústky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá měřením proudu vzduchu z velkoplošné vyústky. Práce se skládá z několika částí. První část obsahuje měření sacích rychlostí (objemových toků) jednotlivých ventilátorů osazených v zařízení s velkoplošnou vyústkou. Následuje měření rychlostního pole proudu vzduchu z velkoplošné vyústky a jeho zviditelnění pomocí kouřové metody. Posledním bodem je problematika chyb a nejistoty měření. Diplomová práce taktéž obsahuje přílohy, kde jsou uvedeny tabulky z jednotlivých měření a nastavení frekvenčních měničů.
Diploma thesis deal with measuring air-jet generated by low-velocity outlet. Diploma thesis piles of several part. First part includes velocity measurment (flow volumes) single ventilators. Follows measuring velocity distribution in air-jet generated by low-velocity outlet, his vizualization by the smoke method. Last point is problems errors and uncertainties measuring. Thesis likewise includes appendices, where there are mentioned tables from single maesuring and setting frequency transducers.
Description
Citation
UHLÁŘ, V. Měření rychlostního pole v proudu vzduchu z velkoplošné vyústky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Technika prostředí
Comittee
doc. Ing. Eva Janotková, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Jícha, CSc. (místopředseda) prof. Ing. František Kavička, CSc. (člen) prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) Ing. Stanislav Patočka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO