PROSTOROVÁ KULTIVACE MARIÁNSKÉHO NÁMĚSTÍ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
České Budějovice jsou krajské město jižních Čech. Založeny byly v roce 1265 na soutoku řek Vltavy a Malše. V současnosti mají 100 tisíc obyvatel. Historické jádro s ortogonální sítí ulic a čtvercovým hlavním náměstím je obehnáno stokou a parkem na místě bývalého hradebního okruhu. Na jeho vnějším okraji se nachází mnoho míst s velkým nevyužitým potenciálem rozvoje. Jedním z nich je právě Mariánské náměstí, které jsem zvolil jako místo pro svůj návrh koncertní síně.
České Budějovice is capital city of south Bohemia. It was founded in 1265 on confluence of Vltava and Malše rivers. It has population about 100,000 people. There is a gorhic historical centre with ortogonal net of streets with big main square in České Budějovice. Near to former city walls there is Mariánské Square - this is a place of my design of concert hall.
Description
Citation
ZLÁMAL, A. PROSTOROVÁ KULTIVACE MARIÁNSKÉHO NÁMĚSTÍ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing.arch. Ľubica Vítková, Ph.D. (předseda) doc. Ing. arch. Maxmilian Wittmann, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ivana Žabičková, CSc. (člen) Ing. arch. Tomáš Pavlovský, Ph.D. (člen) Ing. arch. Eugen Točík (člen)
Date of acceptance
2014-06-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO