Terminál pro testování datových přenosů vozidel MHD

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou bezdrátové komunikace vozidel MHD. V práci jsou popsány moduly pro vysílání a příjem dat obsahujících komunikaci vozidel MHD s prostředky stavění výhybek a protokol, jakým vzájemně komunikují. Dále jsou v práci rozebrány možnosti návrhu systému na testování funkčnosti přijímacích a vysílacích modulů a tento systém je následně navržen. V rámci práce je dále popsán princip a protokol použité bezdrátové komunikace a protokol MODBUS, který je použit pro realizaci komunikace po sériové lince RS-485. V závěru bylo zařízení vyrobeno, oživeno a doplněno potřebným programovým vybavením.
This term paper deals with subject of wireless communication of city rail transport cars. In this paper are described individual modules for transmission and receiving of data containing communication between city rail transport cars and measures of siding switches. Then there are discussed possibilities of design of system for testing functionality of transmitting and receiving modules and the system is consequently designed. There are also described communication principles and protocol used for wireless communication and MODBUS protocol used for communication over RS-485 serial line. In the end was the system manufactured, completed and equipped with necessary software.
Description
Citation
FIALA, M. Terminál pro testování datových přenosů vozidel MHD [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Jiří Koziorek, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ludvík Bejček, CSc. (člen) Ing. Lukáš Kopečný, Ph.D. (člen) Ing. Soběslav Valach (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO