Řízení stejnosměrného motoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá bezsenzorovým řízením stejnosměrného kartáčového motoru na základě jeho matematického modelu. Toto řešení bude použito pro aktuátory firmy Honeywell (typu ML5410 a N10010/N05010). Cílem této diplomové práce je zjistit, jestli je možné v budoucnu reálně použít tento typ řízení stejnosměrného motoru a nahradit tak stávající způsob řízení využívající Hallův snímač otáček motoru.
This diploma thesis is focused on sensorless DC motor control based on its mathematical model. This solution will be used for Honyewell actuators (type ML5410 and N10010/N05010). The aim of this thesis is to find out if there is a possibility to use this type of motor control for future to replace the existing type of motor control using Hall sensor for measuring speed of motor.
Description
Citation
ŠÁLEK, J. Řízení stejnosměrného motoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Jiří Koziorek, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ludvík Bejček, CSc. (člen) Ing. Lukáš Kopečný, Ph.D. (člen) Ing. Soběslav Valach (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student neobhájil diplomovou práci. Na základě předložené práce a obhajoby bylo konstatováno, že student nesplnil zcela všechny body zadání, diplomová práce obsahuje řadu nepřesných a zavádějících tvrzení. V rámci rozpravy nebyl schopen uspokojivě reagovat na dotazy a připomínky kladené členy komise.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO