Metody, technické prostředky a procedury plánování a navigace letu po volných tratích v podmínkách RVSM

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V současné době dochází v letecké navigaci k přelomu v používání prostorové navigace v podmínkách RVSM z pohledu požadované navigační výkonnosti, tedy měnící se hodnoty dosahované navigační přesnosti určení polohy. Tato diplomová práce se zabývá popisem projektu prostorové navigace v podmínkách RVSM. Popisuje požadavky na technické zázemí potřebné k jejich zabezpečení. Zobrazuje současný stav v Evropě a předpoklady do budoucna. Cílem této práce je podrobně popsat obsah, význam a smysl projektu prostorové navigace v podmínkách RVSM, nastínit očekávané přínosy jejich zavádění v civilním letovém provozu a dále objasnit jejich místo a význam ve vývoji CNS.
At present happens at air navigation to break in use area navigation in conditions RVSM from look required navigation performance, so varying component reach navigation accuracy determination position. This thesis deal with description of project Area navigation in conditions RVSM. Describes requirements on technical specification necessary to their safeguard. Displays contemporary state in Europe and expectations into future. Main objectives of this thesis is to describe aims, area and sense of Area navigation inside of condition RVSM, outline expected benefits implementing in civil air operation and further clarify their place and signification under development of CNS.
Description
Citation
HODINKA, J. Metody, technické prostředky a procedury plánování a navigace letu po volných tratích v podmínkách RVSM [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Letadlová technika
Comittee
prof. Ing. Dušan Kevický, CSc. (předseda) doc. Ing. Slavomír Vosecký, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Smola (člen) Ing. Pavel Štrůbl (člen) Ing. Jiří Chlebek, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Kujal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-05-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO