Realizace systému pro údržbu ve výrobně informačním systému COMES

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalárska práca sa zaoberá teóriou systémov údržby. V úvodnej časti je stručný náčrt do automatizácie s popisom systémov automatizačnej pyramídy výrobného podniku s dôrazom na systém MES. Následne je popísaný MES systém spoločnosti COMPAS nazývaný COMES. V ďalšej časti je písané o údržbe s prechodom k informačným technológiám v údržbe a bežne používaných systémoch údržby v priemysle. Posledná časť bakalárskej práce sa venuje vlastnému systému údržby vytvorenému ako rozšírenie modulu COMES Modeller.
This bachelor’s thesis deals with maintenance systems. In the beginning part of the thesis there is a briefly introduction to automation with a description of systems which are part of automation pyramid. The emphasis is on MES systems from which MES system COMES, developed by COMPAS company is described. The next section is an intruduction to maintenance with a description of information technologies in maintenance and commonly used systems of maintenance, installed in industrial companies. The very last section deals with own system of maintenance which was created as an extension in module COMES Modeller.
Description
Citation
ŽILKA, F. Realizace systému pro údržbu ve výrobně informačním systému COMES [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Rudolf Jalovecký, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ludvík Bejček, CSc. (člen) Pplk. Ing. Radek Doskočil, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO