Budič světlometů s LED diodami

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem a realizací budiče LED diod, který je založen na integrovaných obvodech NCV78703 a NCV78723 od firmy ON Semiconductor. Cílem je vytvořit demonstrační aplikaci s těmito obvody pro potřeby firmy. Jedná se o obvody speciálně určené pro buzení světlometů s LED diodami v automobilovém průmyslu. Budič je řízen mikrokontrolérem, který rovněž komunikuje se softwarem na PC přes rozhraní USB. Tento software umožňuje jednoduše nastavovat parametry budiče a tím měnit intenzitu LED diod.
This master's thesis deals with a design and realization of a LED driver that is based on integrated circuits NCV78703 and NCV78723 from ON Semiconductor. The aim of the project is to create a demonstration application with these integrated circuits for the use of company. The circuits can be especially used for driving LED automotive lights. The driver is controlled with a microcontroller also providing a communication with a software running on a PC via USB interface. This software enables to simply modify parameters of the driver in order to adjust an intensity of LEDs.
Description
Citation
CHRISTEN, J. Budič světlometů s LED diodami [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dr. Techn. Vojtěch Derbek (člen) doc. Ing. Roman Šotner, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Masopust, CSc. (člen) Ing. Josef Vochyán, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student prezentuje výsledky a řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO