Malý CNC stroj

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a stavbou tříosého CNC stroje primárně určeného k vrtání DPS a výrobu předních panelů pro různá elektronická zařízení. Všechny tři osy jsou poháněny krokovými motory NEMA 23 připojenými k driverům L6470. K řízení celého zařízení je použit procesor ARM STM32F407. Pro komunikaci s uživatelem je zapojení doplněno o dotykový LCD displej. Zadávání dat pro vrtání je možné jak ručně, tak přes rozhranní USB. Součástí této práce je výběr vhodné konstrukce a komponent, sestavení zařízení, návrh zapojení elektronických obvodů a vytvoření kódu pro ovládání celého zařízení. Pro sestavené zařízení jsou otestovány dosažené parametry.
This diploma thesis deals with the design and construction of a three-axis CNC machine primarily designed for PCB drilling and production of front panels for various electronic devices. All three axes are driven by stepper motors NEMA 23 which are connected to stepper motor drivers L6470. Processor STM32F407 is used to control the whole machine. The wiring is completed by a LCD display with touchscreen which is used to communicate with user. Data for drilling can be entering manually or via USB inerface. Part of this thesis is the selection of a suitable construction and components, assembling equipment, wiring design of electronic circuits and writing the code to control the machine. Finally, the parameters of the designed device have been measured.
Description
Citation
MOŠTĚK, J. Malý CNC stroj [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (předseda) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Kadlec, Ph.D. (člen) Ing. Jan Šimša, CSc. (člen) prof. Ing. Miloš Mazánek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Student odpovídá na otázky oponenta a zmiňuje již vyřešený problém.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO