Elektrostimulační metoda prodloužení života kardiomyocytů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá elektrofyziologií srdečních buněk, jejich elektrostimulací a návrhem stimulačního zařízení pro prodloužení jejich života. V první části se zaměřuje na akční potenciál obecně ve svalových buňkách, následuje pak rozbor průběhu a vlastností akčního potenciálu v kardiomyocytech. V další části je uveden postup izolace a proces změn, které vedou ke smrti buněk a návrh metody, která by tento proces měla eliminovat. Součástí práce je také program pro vyhodnocení snímků získaných během elektrostimulačního procesu.
This work deals with the electrophysiology of cardiac cells, their electro-stimulation and design of stimulation device to extend their life. The first part is focused on the action potential in general, in muscle cells, followed by an analysis of the process and characteristics of the action potential in cardiomyocytes. The next section provides a procedure for isolating and process of changes that lead to cell death and of a method that the process would be eliminated. Part of this work is a program for processing and evaluation of pictures obtained during electro-stimulation process.
Description
Citation
ČERMÁKOVÁ, A. Elektrostimulační metoda prodloužení života kardiomyocytů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) prof. Pharm.Dr. Petr Babula, Ph.D. (místopředseda) Ing. Helena Škutková, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jiří Tomáš, Dr. (člen) Ing. Lukáš Smital, Ph.D. (člen) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila diplomovou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO